Blog

about drawing, painting, inspiration...

... asi proto jsem tentokrát opět v neděli vyhnala zbytek rodiny na výlet a místo vaření a uklízení jsem vytáhla svůj akvarelový vercajk, abych si namalovala nějaké kytičky. Vyhrály to macešky.

Tyto barvy jsem před dvěma lety dostala k narozeninám od kamarádky z Ukrajiny a bylo to právě díky nim (díky Rajo!!!), že se spustila moje akvarelová mánie. Byla to tenkrát sada 24 barev, které mě naprosto překvapily svou sytostí a krásnými až zářivými pigmenty.

Předsevzetí si na začátku nového roku obvykle nedávám, protože se znám... Ale někdy by se nějaký ten nový pozitivní návyk hodil. Třeba častěji malovat klasickými technikami. I když většinu času maluji a kreslím digitálně, někdy mě přepadne chuť si zamalovat "doopravdicky" :)

Tahle malá fešanda je nakreslená opět digitálně, tentokrát jsem se snažila o velmi realistické provedení:

Kdo sledujete můj blog, už víte, že jsem propadla akvarelu a jsem nadšená z kurzu v Draw planet v pražském Karlíně. Bohužel kurz se nám schýlil ke konci a tak se podělím s vámi o své zkušenosti jak z poslední lekce, tak i z celého kurzu. Asi nikoho nepřekvapí, že moje recenze bude veskrze pozitivní :)

en-Portréty

12/01/2019

Portréty kreslím ráda, a proto jsem souhlasila s nabídkou jedné sympatické dámy, abych namalovala její dcery - měl to být dárek pod stromeček pro jejich babičky.

Tak a řekla bych, že o tohle mi po celý čas strávený s akvarelem vlastně šlo :D Akvarelové malby květin mě vždy přitahovaly svou křehkostí a lehkostí a vždy jsem obdivovala umělce, který tu svěžest dokáže přenést na papír/ plátno. A konečně toto téma přišlo na řadu i na našem kurzu.

Dvě lekce (tedy 6 hodin) zabrala malba krajinky podle předlohy. Tato lekce mě úplně nadchla a taky hodně naučila. Použila jsem jak mokrý, tak suchý akvarel a vyzkoušela jsem si i krycí kapalinu a fix.

Další akvarelová výzva, které jsme čelili na dalších dvou lekcích, bylo právě sklo.