Blog

Píšu o kreslení, malování a inspiraci.

Krásné šaty s krinolínou, korzety, elegantní klobouky, volány, květiny, rukavičky a šperky, satén, samet... Která dnešní žena by si nechtěla aspoň jednou v živote zkusit kompletní "ohoz" dámy z 19.století?

Po dlouhých měsících ztrávených detailními kresbami do omalovánek a digitálních ilustrací mě potěšila objednávka obrazu akvarelových slunečnic. Jsou to mé oblíbené (já vím, říkám to asi o všech) a opět mě probraly k životu.

Nedávno mě požádal pan autor Oldřich Tibitanzl o vytvoření ilustrací pro jeho novou knížku "Abecedních minipovídek". Každá povídka obsahuje pouze slova, začínající na jediné písmeno!

Kde bylo tam bylo, byla jednou jedna malá holka. Ve svém dětském životě zažívala spoustu radostí, ale i starostí - těch možná i víc, než by se na její věk patřilo. Toužila vytvořit si vlastní svět, místo, kde by mohla zanechat svůj otisk, a svobodně rozkvést. Toužila vyletět ze známého, někdy tíživého prostředí, kde nemohla najít sama sebe a...

Už se brzy ztmívá, venku je už pořádná zima a člověk by se večer nejradši zašil někam s dekou a medovým čajem. Nejlepší čas začít se těšit na Vánoce, a to i v dospělém věku :) A jak se nejlíp dostat do příjemné předvánoční nálady? No jasně, vánoční omalovánky!

Zažili jste někdy ten stav, kdy se musíte rozhodnout mezi několika možnostmi - už jste zvážili všechny logické argumenty, napsali si tabulku s body "pro" a "proti", racionálně si všechny varianty zdůvodnili.... a přece někde v hloubce Vám něco říká, že vše je jinak?

Už se to blíží, kouzelný voňavý podzim a s ním barevné listí, houby v košíku, šípky, dýně, vítr ve vlasech, ranní mlhy a brzké ztmívání. Ideální roční období na provětrání všech teplých odstínů pastelek a barev!

U krystalů je nejkrásnější to, jak všetky ty různé plošky a tvary odrážejí světlo. Na jednom malém krystalu při pozorném sledování uvidíme minimálně deset různých odstínů téže barvy, od nejtmavších zákoutí až po čiré světlé odlesky. Krásu jim dodávají také různé přirozené "kazy" jako trhlinky, bublinky...

Letos je to léto takové zvláštní, hodně nás tráví dovolenou "vnitrostátně" a na moře jen vzpomínáme. Moje kamarádka z dětství, se kterou se pořád kamarádíme (sice jsme už velké, ale když se jednou za rok vidíme, naše rozhovory se od puberty téměř nezměnily...), měla nedávno narozeniny a protože vím, že moře miluje a letos se k němu také nedostane,...

S pastelkami se dají dělat úplně mezigalaktické věci :) Dokonce i na věcech, které obvykle až tak galakticky nevypadají. Pokud chcete vědět, jak na to, mrkněte na mé nové video: