Blog

Píšu o kreslení, malování a inspiraci.

Na tuto knížku jsem se moc těšila, protože mám pocit, že je ze všech mému srdci nejbližší. Už v průběhu kreslení jednotlivých obrázků jsem měla silnou potřebu je hned pustit do světa, alespoň v digitální podobě.

Krásný nedělný den... vyjímečně bez dětí, v klidu a zeleni jen se svými myšlenkami... a barvami a plátnem! A kosatce tam byly taky :)

Květen je nejen měsícem lásky, ale nově i mořských panen! Ilustrátoři a kreslíři po celém světě se ve velkém zapojují do výzvy #MerMay, a podobně jako u "Inktobru" každý den nakreslí nový obrázek - mořskou pannu (anglicky "mermaid" + květen "May" = dohromady "MerMay")

Minulou neděli jsme se vybrali na naši zahrádku strávit krásný slunečný den venku, na čerstvém vzduchu. A protože se blíží Velikonoce, program číslo jedna byl jasný :) Nakreslila jsem vajíčka - šablony na vybarvení, které jsme s dětmi vymalovali.

Na těchto obrázcích jsem pracovala od začátku roku a původně jsem si myslela, že je vydám jako papírovou knihu koncem května. Obvykle je papírová kniha jako první a až pak ji zpracuji pro digitální verzi. Tentokrát je to opačně...

Roztomilá zvířátka mě chytla a tak jsem nakreslila další sadu - na jarní a velikonoční téma. Rozkliknutím obrázku se dostanete na Fler, kde je možné si koupit sadu omalovánek.

Už dlouho jsem po nich pokukovala. Protože do akvarelu jsem blázen a to do všech jeho forem. Tak mě spojení vodovek a fix hodně zajímalo, brushpens se mi zdají praktické a prostě tak nějak šikovné a to nejen do omalovánek, ale i pro ilustrace.

Tyto obrázky jsem původně nakreslila jako ilustrátorskou výzvu a pak mě napadlo, že by z nich mohli být fajn omalovánky. Takže šlo o takový opačný postup :)

Měla jsem opět tu radost podílet se na veselém videu ke country písničce muzikanta a horala Martina Žáka. Určitě si ji pusťte, i svým dětem, myslím si, že je legrační až střelená a je to takový zlepšovák nálady!